Over VNO-NCW Co-creatie


Nederland is een welvarend land dat veel heeft bereikt. Toch liggen er nog een hoop maatschappelijke opgaven klaar om aan te pakken. Van de zorg tot het milieu en van woningbouw tot vraagstukken rond energie. Samenwerking tussen verschillende betrokken partijen vormt al jaren het sleutelwoord, maar tegelijk draagt de huidige werkwijze vaak bij aan het vast blijven liggen of voortslepen van dit soort opgaven. Iedereen mag of moet meepraten vanuit zijn eigen specialisatie, invalshoek, belang en taal. Daarom is er veel om rekening mee te houden en het leggen van verbindingen blijkt vaak ondoenlijk. Belangrijke maatschappelijke vraagstukken lopen vast en de partijen komen niet tot gezamenlijke daadkracht.

VNO-NCW Co-creatie is een samenwerking tussen VNO-NCW Brabant Zeeland en Partners+Pröpper. Met gebundelde kracht maken zij in samenwerking met ondernemers, overheden en maatschappelijke organisaties het verschil bij het realiseren van opgaven. VNO-NCW Co-creatie richt zich op het ondersteunen van de betrokken partijen op het gebied van goede samenwerking en co-creatie om zo de realisatiekracht te versterken.

Meer weten over VNO-NCW Co-creatie?

Opgaven gestuurd werken aan maatschappelijke vraagstukken


VNO-NCW Brabant Zeeland ondersteunt ondernemers en bedrijven met het realiseren van economische en maatschappelijk impact door organisatie van haar netwerk, projecten en lobby.
Partners+Pröpper begeleidt al vele jaren lokale, regionale en landelijke overheden, maatschappelijke organisaties en inwoners bij het realiseren van maatschappelijke opgaven en is grondlegger van Opgaven gestuurd werken. Als VNO-NCW Co-creatie willen wij het verschil maken door bij te dragen aan het sneller en beter realiseren van maatschappelijke opgaven. Samenwerking is voor ons de sleutel om meer te realiseren.

Opgaven gestuurd werken – waarbij verschillende partijen tot co-creatie komen – biedt een antwoord op het aanpakken van maatschappelijke vraagstukken. Als we het goed doen, kunnen we met elkaar veel maatschappelijke waarde creëren!

Benieuwd hoe wij jouw bedrijventerrein helpen om samen te verduurzamen? Ga direct naar ons programma en doe mee!